Blended learning

Gepubliceerd op 22 december 2020

Gezien de huidige omstandigheden ondergaat het onderwijs meer dan ooit een digitale wending. Ook onze school ontsnapt hier niet aan. We kunnen echter rekenen op een aantal veranderingen die we al eerder hadden doorgevoerd.

We kozen er in 2007 en 2008 voor om in te zetten op het gebruik van G Suite for Education (Google Classroom, Google Meet …) en een extra aankoop van Chromebooks door te voeren. Recentelijk kocht de school enerzijds 20 JABRA systemen (micro-luidspreker) om de livestream te optimaliseren en anderzijds 50 Chromebooks om zo over een totaalpakket van 260 Chrome-apparaten te beschikken. Beide bleken goede tools te zijn om een vlotte overgang te maken naar blended learning. Daarnaast werden ook twee lokalen ingericht om de opname van lessen te vereenvoudigen.

Verder wordt ook het schoolteam ondersteund door verscheidene professionaliseringen via webinars over o.a. faalangst, flexibele leerwegen, optimaal gebruik van classrooms, ‘De leraar telt!’ en ‘Wat is effectief digitaal onderwijs?’ Op die manier proberen wij als school samen met onze leerlingen en leerkrachten mee te evolueren.