Waar staan we voor?
Ambitie
Schrik je er niet voor terug om een uitdaging aan te gaan? Dan heeft onze
school je heel wat te bieden: je kan deel uitmaken van innovatieve projecten (o.a. Virtual Reality), de leerlingen een stem geven in het leerlingenparlement, contact maken met buitenlandse jongeren via e-twinning. Daarnaast kan je je talen- en wiskundekennis tonen in een Olympiade en/of de ondernemer in jou naar boven laten komen door bv. een studentenbedrijf op te richten.
Makersspace
Open, uitdagend, leerlinggericht, positief kritisch, ondernemend en innovatief… Op deze plek ontmoet je leraren en andere leerlingen met gemeenschappelijke interesses.
Allerhande ideeën uit wetenschap, technologie, digitale en elektronische kunst borrelen er op. Een inspirerend maaklab waar je op school leert ontdekken, ontwikkelen en je denkprocessen kan uitwerken en waar je leert samenwerken. Hier kan je creatief aan de slag in een sfeer van open innovatie binnen de domeinen wetenschappen, technologie en kunst. Met deze makerspace krijg je samen met de leraren van de 2de en 3de graad de ruimte om te excelleren in innoverende technieken.
Lezen lezen lezen
Iedereen leest op onze school. We geloven dat lezen mensen sterk vormt,
positief-kritisch doet kijken naar zichzelf, de ander en de wereld. In onze school willen we dat ook jij uitgroeit tot een krachtige burger in onze maatschappij. Onze school stimuleert daarom dagelijks lezen en leren in verschillende talen. We zetten hiermee in om van jou de beste versie van jezelf te worden. Kom snel een kijkje nemen in onze bibliotheek!
De schoolband

Na een klein half jaar doen we dan een eerste optreden tijdens Valentijnsactie op school.
Mr. Stijn Berghmans, leraar natuurwetenschappen
Digitale leeromgeving
Chromebooks
Tijdens de lessen ga je regelmatig zelfstandig op
een chromebook aan de slag. Dit zijn snelle laptops die jou en je leerkrachten toegang geven tot educatieve apps en bronnen op het internet.
Google classroom en Smartschool
Digitale vaardigheden zijn geïntegreerd in het leerproces. Je leraren gebruiken daarvoor Google Classroom en Smartschool. Via deze digitale leeromgevingen wisselen jullie heel eenvoudig opdrachten uit. Leerlingen en leraren delen bronnen en communiceren via lesgroepen of via e-mail. Zo ziet je leraar meteen wie zijn werk inlevert.
Leerbegleiding
Van het eerste tem het derde jaar krijg je een leercoach toegewezen. Deze coach overloopt regelmatig met jou individueel hoe het met je leren en studeren gaat. Opvolging in leren vinden we erg belangrijk. Krijg jij voldoende uitdaging of steek je graag een tandje bij? Heb je extra ondersteuning nodig? Vind je je weg doorheen alle cursussen,
presentaties…?
Leren is een proces, niet een reeks momentopnames uitgedrukt in punten. Leren doe je immers voor het leven. In GO! atheneum Avelgem evalueren we jouw competenties en vaardigheden continu.
Je bespreekt je evolutie op regelmatige basis met je persoonlijke coach, je leraren en je ouders.
Skireis
Een jaarlijkse traditie voor onze leerlingen van de derde graad is de skireis naar Italië. Deze vrijblijvende reis tijdens de eerste week van de paas-vakantie is elk jaar een succes en de leerlingen spreken vaak van een herinnering voor het leven. De leerlingen krijgen onder begeleiding van Nederlandstalige monitoren skiles. Ze leren er de tips en tricks en ontdekken een nieuwe sport en een nieuwe omgeving. Na inspanning volgt er uiteraard ontspanning en dan kan een après-ski uiteraard niet ontbreken om de spieren los te schudden op de dansvloer. We kijken er alvast naar uit om jou te zien skiën in Italië.
[modula id=”3339″]Flexibele leertrajecten
Elke leerling is anders. Flexibele leerwegen kunnen daar een antwoord op
bieden. Die leerwegen verhogen de leerwinst en zorgen ervoor dat de leertijd optimaal wordt gebruikt. Als school herkennen we niet alleen de talenten van onze leerlingen, maar willen we ook omgaan met verschillen in talent. Sommige leerlingen gaan versneld door leerstof of zijn vlot tweetalig. Je krijgt als leerling een individueel leertraject waar je versneld,
verbredend of verdiepend leert. Dit kan via andere lesinhouden, vakoverschrijdende projecten en/of online cursussen aan binnen- en buitenlandse universiteiten ( bv. via e-leren VDAB, MOOCS en MIT). Je wordt hierin steeds gevolgd door een coach-leraar. Op het einde van het e-leren volgt een examen, waarna je een certificaat ontvangt.
GWP
Jaarlijks organiseren de leerkrachten een geïntegreerde werkperiode (de GWPweek) waarin je vakoverschrijdend werkt. Dit gebeurt zowel binnen als buiten de schoolmuren. Het kan om daguitstappen of meerdaagse activiteiten gaan.
Leerlingenbegeleiding
Elke leraar begeleidt jou. Als sterk team van directieleden, opvoeders, leraren, CLB-medewerkers, ondersteuners, ouders en externe partners staan we voor jou klaar. We doen het maximale om jouw talenten te doen bovendrijven en zetten in op leren en studeren, onderwijsloopbaan-begeleiding, psycho-sociaal functioneren en preventieve gezondheidszorg. Voor verdere info hierrond, kan je steeds terecht bij de leerlingbegeleiders.
Het project Formacom

Formacom is een project voor onze bso-leerlingen, waarbij we een combinatie maken tussen het vak Frans en de praktijkvakken (voeding, hout- en metaalbewerking).
Mr. Sanne Bultick lerares Frans
Internationalisering
Via een Eramus+ project krijg je de kans om deel te nemen aan buitenlandse uitwisselingen. Op het programma staan interactieve activiteiten rond een projectthema en culturele bezoeken in het gastland. De leerlingen verblijven tijdens de uitwisseling in gastgezinnen. Dit is een onvergetelijke ervaring die je toelaat kennis te maken met andere culturen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Je wordt zelfstandiger, je verbetert je taalvaardigheid en je verruimt je horizon.