Explore Creatief met taal (moderne talen)

Bovenop de basisvorming mag je, als leerling, zelf kiezen voor twee Explore-uren. Zo ontdek jij waar jouw interesses en talenten liggen om zo een latere studiekeuze te vereenvoudigen.

Kies je voor moderne talen dan kom je zo actief en creatief mogelijk in contact met taal. Denk hier niet enkel aan het Nederlands, we gaan zelfs over de taalgrenzen heen. Zo ontdek je dat taal veel meer is dan het instuderen van regeltjes en dat je er heel veel plezier kan aan beleven. We proberen bovendien je communicatieve en talige vaardigheden al wat aan te scherpen.

Wat zijn we zoal van plan tijdens deze Explore-uren? We schrijven een positief nieuwsbericht en presenteren dit in de klas. Daarnaast gaan we ook aan de slag met verschillende teksttypes binnen het genre poëzie. We werken ook samen met de leerkrachten uit Crealab om een project rond vogels uit te werken voor de Open Dagen. Ten slotte ontdekken we ook de digitale wereld als vlogger en maken we zelf filmpjes voor medeleerlingen met bvb. examentips. 

Heb jij een taalgevoel en wil je hier graag mee aan de slag? Dan is deze optie zeker iets voor jou!