Explore Maatschappij en welzijn

Bovenop de basisvorming mag je, als leerling, zelf kiezen voor twee Explore-uren. Zo ontdek jij waar jouw interesses en talenten liggen om zo een latere studiekeuze te vereenvoudigen.

Kies je voor de optie maatschappij en welzijn dan bereiden we je voor op de maatschappij en de rol die jij daarin speelt. 

Ben jij een sociaal persoon die graag contact zoekt met andere mensen? Dan is deze optie iets voor jou. Tijdens de les leer je jezelf, je klasgenoten en de wereld in het algemeen beter kennen. Je verdiept je in het sociaal gedrag van mensen en de menselijke relaties. Communiceren lukt steeds beter dankzij het toepassen van sociale en communicatieve vaardigheden die we onder de loep nemen.

Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en verschijnselen. Zo krijg je meer inzicht in maatschappelijke thema’s zoals mensenrechten en milieu. Je ontwikkelt ook een persoonlijke en gezonde levensstijl en op die manier draag je zorg voor je gezondheid en welbevinden. Ten slotte leren we de culturele en politieke ontwikkelingen beter begrijpen. 

Sta jij, net als ons, te popelen om met deze thema’s aan de slag te gaan? Dan ben je bij maatschappij en welzijn aan het juiste adres!