Explore Wetenschappen

Bovenop de basisvorming mag je, als leerling, zelf kiezen voor twee Explore-uren. Zo ontdek jij waar jouw interesses en talenten liggen om zo een latere studiekeuze te vereenvoudigen.

Indien je voor wetenschappen kiest, dan ontwikkel je alle basisvaardigheden om je voor te bereiden op een wetenschappelijke richting. 

Dit vak is enerzijds de voorloper op het latere labowerk, maar anderzijds is wetenschappen veel meer dan enkel proefjes uitvoeren. Tijdens de lessen gaan we eerst dieper in op de leerstof die gegeven wordt in het vak natuurwetenschappen. Zo werk je tijdens deze Explore-uren telkens in groep aan een opdrachtenbundel die binnen een bepaalde termijn afgewerkt moet worden.
Later in het schooljaar, eens de leerlingen de werkwijze onder de knie hebben, gaan we proefondervindelijk aan de slag. Zo leren we werken met een microscoop, onderzoeken we verschillende geraamtes en schedels, testen we het isolerend vermogen van kledij…

Kortom, ben je nieuwsgierig naar hoe de natuur en de wetenschap in elkaar zit? Werk je daarnaast graag planmatig samen met anderen, dan is de optie wetenschappen wellicht iets voor jou!